POLICIJA UPOZORAVA

Pazite s kim se dopisujete! Prevaranti žrtvu oštetili za čak 75.000 kuna

Ilustracija (Pexels)

Iskoristili su dobronamjernost i privrženost oštećenog

Budite oprezni s korištenjem društvenih mreža. Dvije osobe su tako kreirale lažni profil i kod čovjeka oštetili za 75.000 kuna.

Sve je trajalo od kolovoza 2019. do siječnja 2020. godine kada su 26-godišnjakinja i 43-godišnjak napravili lažan profil i od oštećenog tražili novce za lijek.

“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom i 36-godišnjakinjom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo “Prijevara”.

Sumnja se da su, prema zajedničkom dogovoru i unaprijed stvorenom namjerom da za sebe pribave protupravnu imovinsku korist, krajem prosinca 2018. godine na jednoj od društvenih platformi kreirali lažni profil s ciljem zatajivanja svog pravog identiteta. Nakon kreiranja lažnog profila 36-godišnjakinja je, koristeći se tim profilom, stupila u kontakt s oštećenim s ciljem zadobivanja njegovog povjerenja kako bi ga dovela u zabludu i kako bi ga zajedno s 43-godišnjakom materijalno iskoristila.

Tijekom daljnjeg kontakta s oštećenim je stvorila privid emocionalne povezanosti i bliskosti te ga dovela u zabludu navodeći da je bolesna te da joj je potreban lijek. Oštećeni joj je tada, povjerovavši u njihovu bliskost, posredstvom 43-godišnjaka, kojeg je ona navela kao poznanika putem kojeg može pribaviti lijek, davao novac kako bi se taj lijek kupio i poslao njoj budući da je navela da boravi u inozemstvu.

Na taj su način iskoristili dobronamjernost i privrženost oštećenog te mu od kolovoza 2019. godine do siječnja 2020. godine uzrokovali materijalnu štetu u iznosu od 75.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici dostavili posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu”, priopćila je zagrebačka policija.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari