SPAŠAVALI IM ŽIVOTE

Video | Pijan i drogiran autom na djevojčice od 13 i 14. Ravnatelj bolnice za RTL o ozljedama glave, kralježnice…

‘Teške, višestruke ozljede, prije svega koštanog sustava i ozljede glave… S našim anesteziološkim timom prevezene su u KBC Split’

Ispred Opće bolnice Šibenik u program RTL-a Danas javio se Rade Županović s gostom Kristijanom Stipaničevom, ravnateljem Opće bolnice Šibenik. Prema posljednjim informacijama koje je reporter RTL-a dobio prije uključenja u program, djevojčice su u splitskoj bolnici stabilno, izvan životne opasnosti. Međutim, ozljede su itekako teške.

“Nešto iza 22 sata dogodila se ta strašna prometna nezgoda u Brodarici. Odmah po dojavi, samo nekoliko minuta poslije, stigla je Hitna iz Šibenika i djevojčice dopremila u OB Šibenik”, kazao je Županović kojemu je potom Stipaničev opisao ozljede djevojčica.

“Djevojčice su jučer nešto prije 23 sata zaprimljene u šibensku bolnicu nakon što je na njih naletio automobil. One su nakon inicijalne obrade prebačene u KBC Split s višestrukim teškim tjelesnim ozljedama”, kazao je ravnatelj.

Riječ je o višestrukim prijelomima. Neslužbeno se doznalo da je riječ o ozljedama kralježnice, zdjelične kosti. Zašto su prebačene iz Šibenika u Split na liječenje?

“Šibenik kao županijska bolnica nema jedinicu intenzivnog liječenja djece, nema niti odjel neurokirurgije s dežurnim neurokirurgom, pa je najbolje za pacijenta u ovakvoj situaciji da bude zbrinut u ustanovi koja takvu uslugu ima”, odgovorio je.

Prebačene su sanitetskim prijevozom.

“Tako je, u pratnji našeg anesteziološkog tima. Istovremeno su obje prevezene u KBC Split”, potvrdio je.

Prve informacije su bile da su dosta kritično, da su čak životno ugrožene. Kakve sad informacije stižu iz boinice u Splitu.

“Trenutno nemamo informacija iz splitske bolnice. Ali, radi se o teškim, višestrukim tjelesnim ozljedama, prije svega koštanog sustava i ozljedama glave. Tako da je svakako situacija ozbiljna”, rekao je i to.

Potom je komentirao izjave stanovnika Brodarice o tome da je riječ o jako opasnom potezu ceste prema Primoštena. I sam je ravnatelj pred uključenje rekao da je dosta prometnih nesreća na tom potezu:

“S početkom turističke sezone, s dolaskom lijepog vremena kada se i motociklisti uključuju u promet, imamo veliki broj prometnih nesreća. Jako je puno nesavjesnih vozača koji voze i pod utjecajem alkohola. Zapravo ne brinu niti o svom zdravlju, a onda niti o drugim sudionicima u prometu.”

RTL-ov reporter je doznao i to da je riječ o djevojčica u dobi od 13 i od 14 godina, da je vozač bio alkoholiziran i pod utjecajem droge, da su se pojavile i informacije da je pokušao i pobjeći s mjesta nesreće, ali…:

“Očevici su nam potvrdili da je uslijed svega on bio zbunjen, van sebe.”, izvještava RTL Danas.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari