SREĆA U NESREĆI

Pijan pao u more i tražio pomoć; Riječki policajac spasio muškarca (57) od utapanja u moru

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Policijski službenik Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka jučer je brzom reakcijom spasio od utapanja u moru 57-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Naime, prilikom provedbe redovnih zadaća u luci na Senjskom pristaništu u Rijeci oko 18.15 sati, kao voditelj smjene graničnog prijelaza PPAP-a, ugledao je osobu u moru koja je prizivala pomoć za spašavanje.

“Prišao je do barke uz obalu i odmah pozvao ostale kolege da mu dođu pomoći izvući iz mora utopljenika, a tu se našao i građanin u prolazu pa su zajedničkim naporom uspjeli ga izvući na barku pa potom na kopno. Također su pozvani i djelatnici Hitne medicinske pomoći koji su po izvlačenju osobi pružili prvu pomoć te ga prevezli na daljnje liječenje u KBC Rijeka.”, izvijestili su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

VIDEO DANA:

Riječ je o osobi koji je pod utjecajem alkohola u jednom trenutku upala u more.

Na tom dijelu riječke luke veća je dubina mora, a i morske struje su jake,  pa je zaista velika sreća u nesreći što je pomorski policajac vidio unesrećenog i promptnim djelovanjem uz pomoć dobronamjernog prolaznika i svojih kolega, spasio ga od mogućeg utapanja u moru.

“Zahvaljujemo na požrtvovnom činu kolegi iz pomorske policije, građaninu, inače stranom pomorskom kapetanu, kao i svim ostalim sudionicima ovog događaja koji potvrđuje kako hrvatska policija brine o sigurnosti građana i ispunjava svoj primarni cilj, a k tome se može ustvrditi kako je profesionalnim i humanim pristupom za građane na raspolaganju u bilo koje vrijeme i na svim mjestima.”, priopćili su iz PU primorsko-goranske.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari