OPASNOST NA CESTI

Pijani vozač usred dana divljao vozilom na području Mlake. Bio je toliko alkoholiziran da je zadržan u prostorijama policije

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se 57 prometnih nesreća, od kojih su dvije bile teže, a 55 je lakših nesreća.

U ovim prometnim nesrećama dvije osobe su teže, dok je 18 osoba lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na 183.410 eura. U prometnim nesrećama sudjelovalo je pet stranih državljana, dva pješaka i četiri alkoholizirana vozača.

Ukupno je alkotestirano 269 vozača, od kojih je kod njih 29 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a dva vozača su odbila alkotestiranje.

Najviše alkoholiziranih vozača, njih 26 je bilo u dobi iznad 35. godine života, pet između 25. i 35. godina te jedan u dobi između 18. i 25. godina.

“Najveća koncentracija alkohola od 3,55 g/kg izmjerena je 29. veljače oko 17 sati na području Mlake u Rijeci kod 56-godišnjeg vozača osobnog vozila riječkih registracijskih oznaka. Upravljajući vozilom je oštetio kotač, zaustavio se na desnoj prometnoj traci i potom krenuo vozilom unatrag udarivši u zaštitnu ogradu. “, izvijestili su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom te tako ugrožavati sigurnost prometa, zadržan je u službenim prostorijama policije. Vozač je prekršajno sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari