PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV 14 OSOBA

Plaćali da im se upiše da su cijepljeni: Medicinskoj sestri 100 eura, a njima EU digitalna COVID potvrda

Idi na originalni članak
Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

I to su, prema optužnici, činili u razdoblju od srpnja do listopada 2021. godine u Zagrebu

Oglas

USKOK je, nakon što je 29. rujna 2022. donio rješenje o provođenju istrage protiv 243 okrivljenika, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv 14 hrvatskih državljana zbog počinjenja kaznenog djela davanja mita. Dok se za ostale okrivljenike istraga i dalje provodi, javlja N1.

Naime, optužnicom se 14 okrivljenika terete da su, iako su znali da nisu cijepljeni protiv Covida-19 i da stoga nemaju pravo na EU digitalnu COVID potvrdu, od medicinske sestre zaposlene u Domu zdravlja Zagreb-Zapad preko posrednika zatražili da u informacijski sustav Ministarstva zdravstva neistinito upiše da su cijepljeni. I to su, prema optužnici, činili u razdoblju od srpnja do listopada 2021. godine u Zagrebu.

Nakon toga je posrednik medicinskoj sestri predao osobne podatke okrivljenika i najmanje 100 eura medicinska sestra je zatim u informacijski sustav Ministarstva zdravstva neosnovano upisala da su okrivljenici cijepljeni. Tako su okrivljenici potom neosnovano ishodili EU digitalne COVID potvrde, prenosi Net.hr.

Exit mobile version