20 STRANIH DRŽAVLJANA

Počelo je! Pomorska policija ima pune ruke posla radi turista koji glisiraju blizu obale…

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U počinjenju prekršaja zatečeno je 20 stranih državljana, izvijestila je policija.

Od petka, 21. lipnja do danas posade policijskih plovila Postaje pomorske policije Rijeka u prekršajima na moru zatekle su 20 stranih državljana.

Najveći broj, 16 stranih državljana zatečeno je u činjenju prekršaja nedozvoljenog glisiranja na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale. Svi su zatečeni u akvatoriju otoka Raba, a riječ je o devet državljana Njemačke, četiri državljana Austrije te državljanima Češke, Mađarske i Slovenije.

Osim u nedozvoljenom glisiranju u rapskom akvatoriju zatečeni su i državljani Italije i Njemačke, koji uz svoju zastavu na plovilima nisu vijali i hrvatsku zastavu.

Svi spomenuti stranci počinili su prekršaje iz domene Pomorskog zakonika te su im izrečene novčane kazne.

U istom razdoblju u lošinjskom akvatoriju su zabilježena dva prekršaja iz domene Zakona o obaveznim osiguranjima u prometu. Ove prekršaje počinili su državljani Njemačke i Italije, koji nisu imali obveznu policu osiguranja za plovilo.

Policija poziva na dosljedno pridržavanje pravila i propisa bitnih za sigurnost na moru, a djelatnici pomorske policije će i dalje pojačano nadzirati nautičare, kupače i ronioce radi njihove i sigurnosti drugih.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari