Poduzetnik (53) prisvojio utržak ugostiteljskog objekta u iznosu od čak 154.000 kuna!

Foto: Ilustracija (Riječanin)

Protiv 53-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu pod sumnjom u počinjenje tri kaznena djela

Policijski službenici Službe za gospodarski kriminalitet i korupciju Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz gospodarskog kriminaliteta.

Sumnjiči se da je kao vlasnik i odgovorna osoba tvrtke s područja Primorsko-goranske županije, a s ciljem da ostvari protupravnu imovinsku korist, u razdoblju od početka 2017. do 9. veljače 2019. godine, zadržao ukupni ostvareni dnevni utržak ugostiteljskog objekta s istog područja, koji djeluje u sklopu tvrtke, u iznosu većem od 154.000 kuna.

Time je počinio kazneno djelo zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Uz to je kao odgovorna osoba tvrtke, čiji su poslovni računi od kraja lipnja 2018. godine bili u neprekidnoj blokadi, prenio njezinu imovinu u korist druge tvrtke. Smanjivši njezinu vrijednost za najmanje 45.000 kuna je i prouzročio stečaj iste.

Osim toga, sumnjiči se i za počinjenje kaznenog djela pogodovanje vjerovnika. Naime, od 30. lipnja 2018. do kraja siječnja 2019. je protivno važećim zakonskim propisima, izabranim dobavljačima isključivo gotovinski plaćao isporučenu robu i usluge, a koji na taj način i u to vrijeme nisu imali pravo na ispunjenje njihovih potraživanja. Ostale je vjerovnike tako oštetio u iznosu od gotovo 94. 000 kuna.

Zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, po završetku kriminalističkog istraživanja je protiv osumnjičenog 53-godišnjaka podnijeta kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari