DVIJE ODVOJENE AKCIJE

Pogledajte kakvom se smicalicom u Gorskom kotaru poslužio 20-godišnji krijumčar migranata iz BIH

Idi na originalni članak
Screenshot RTL

Osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu i predani pritvorskom nadzorniku

Oglas

Policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko proveli su kriminalističko istraživanje nad četvoricom stranih državljana zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

U prvom slučaju osumnjičeni su državljani Bosne i Hercegovine i to dva 20-godišnjaka te 23-godišnjak.

“Naime, u petak 22. rujna 20-godišnjak je zaustavljen dok je u osobnom vozilu bosanskohercegovačkih registarskih oznaka, prevozio četvero stranih državljana koji su na nezakonit način prešli državnu granicu Republike Hrvatske s daljnjom namjerom odlaska u druge zemlje Europske unije.

Tijekom istraživanja utvrđeno je kako se 20-godišnjak s ostalom dvojicom dogovorio da mu osiguravaju pravac i rutu kretanja to jest da mu dojavljuju lokacije eventualnih policijskih ophodnji, a sve s ciljem ostvarivanja nepripadajuće imovinske koristi i prijevoza stranih državljana do druge članice Europske unije.

Istog dana u večernjim satima, također na autocesti A6, zaustavljen je 35-godišnji ruski državljanin koji je pak u osobnom vozilu, francuskih nacionalnih oznaka, prevozio osam stranih državljana.

Svi strani državljani su tijekom postupanja izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnu zaštitu.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu te su predani pritvorskom nadzorniku.

Exit mobile version