Pogledajte petominutni video uklanjanja i uništenja avionske bombe u Rijeci!

Foto. Screenshot YouTube video

Riječ o dosad najvećoj avionskoj bombi pronađenoj na ovom području, a i šire

Dana 13. veljače s područja Kantride izmještena je i neutralizirana avionska bomba veće razorne moći, zaostale iz 2. svjetskog rata. Bomba je 10. veljače pronađena tijekom izvođenja radova na gradilištu bivše tvornice u Izviđačkoj ulici u Rijeci.

(VIDEO) Matko Škalamera, Tomislav Dizdar i kolege ispričali kako su “riješili” bombu s Kantride! Evo detalja…

U poduzimanju mjera i radnji radi otklanjanja opasnosti za ljude i imovinu uz policiju, sudjelovale su i nadležne službe Grada Rijeke, civilne zaštite, vatrogasaca, hitne pomoći i crvenog križa. Zajedničkim djelovanjem svih službi planirane aktivnosti uspješno su završene.

BOMBA JE “OUT”! Policija zahvalila Riječanima na odgovornom ponašanju, sutra iznose detalje operacije uklanjanja

Policija uspješno uklonila bombu s Kantride, građani mogu u domove

(FOTOGALERIJA) PRATILI SMO BOMBU: Policija blokirala Kantridu, građani spustili rolete, bomba na putu u Kamenjak

Riječ o dosad najvećoj avionskoj bombi pronađenoj na ovom području, a i šire. Bomba je britanske proizvodnje, ukupne težine 463 kilograma. Zbog opasnosti za sigurnost građana i imovine te specifičnosti same avionske bombe donijeta je odluka o evakuaciji dijela stanovništva, te su određene i sve druge mjere i radnje radi sigurnog izmještanja, transporta i neutralizacije.

U svim navedenim aktivnostima sudjelovalo je sveukupno oko 150 djelatnika, uključujući policijske službenike i djelatnike svih drugih službi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari