POJAČANA KONTROLA: Na Dan bez poginulih u prometu riječka policija evidentirala 113 prometnih prekršaja vozača

Foto: Ilustracija (Riječanin)

Tijekom jučerašnjeg dana na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveden je preventivni projekt Edward

Riječ je o europskom projektu prometne policije koji se provodi od 2016. godine s dugoročnim ciljem smanjivanja i održavanje niskog broja poginulih i teško ozlijeđenih na cestama u svijetu te senzibiliziranja svih sudionika u prometu na promjenu ponašanja i stavova.

 

Posebna pozornost tijekom provedbe akcije bila je usmjerena prema prekršajima vožnje pod utjecajem alkohola, nepropisne brzine te korištenje sigurnosnog pojasa i mobitela u vožnji.

Policija je ukupno kontrolirala 436 vozila, od čega je 374 osobnih vozila, 33 teretnih vozila te 29 motocikala i mopeda. Sveukupno je evidentirano 113 prometnih prekršaja vozača od čega se 32 prekršaja odnose na vožnju nepropisnom brzinom, zatim 26 prekršaja na nekorištenje sigurnosnog pojasa, 15 prekršaja korištenja mobitela u vožnji, tri prekršaja vožnje bez zaštitne kacige, dva prekršaja na vožnju u alkoholiziranom stanju, kao i dva prekršaja nepropisnog zaustavljanja i parkiranja, te ostali prekršaji.

Inače, jučer se na prometnicama Primorsko-goranske županije dogodilo 11 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene. Na području Policijske uprave primorsko-goranske nije bilo poginulih osoba u prometu, čime je jedan od ciljeva ovoga projekta i postignut.

Projekt Edward pokrenula je Europska mreža prometne policije – TISPOL, čiji je član i Republika Hrvatska zajedno s ostalim državama Europske unije.

Foto: Riječanin

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari