POKRENUT DISCIPLINSKI POSTUPAK

Policajac otvorio vrata od auta i oborio čovjeka na romobilu pa ‘zbrisao’

Ilustracija: Hrvoje Skočić/Riportal

Index VijestiJučer oko 14.45 došlo je do pomalo neobične prometne nesreće u zagrebačkoj Dubravi u kojoj je sudjelovao i policajac koji nije bio na dužnosti, piše Index.

Naime, kako javlja zagrebačka policija, 57-godišnji policajac bio je putnik u autu koji je vozila 45-godišnjakinja. Oni su autom stali u Ulici Kružnog puta u smjeru istoka i zaustavili se kod kućnog broja 86. 

Udario vrata od auta i udario muškarca na romobilu

Tada je 57-godišnji policajac otvorio vrata auta, ali je to učinio nesmotreno i pritom je udario električni romobil kojim je upravljao 28-godišnjak nogostupom, a na kojemu nije bilo obilježene biciklističke trake.

Uslijed udarca, romobil je pao na kolnik, dok je 28-godišnjak odbačen gdje je tijelom udario u osobni automobil marke Volkswagen u vlasništvu trgovačkog društva koji je bio parkiran na obližnjem parkiralištu.

Nitko nije ozlijeđen, ali su vozačica i policajac pobjegli s mjesta nesreće

Nitko u prometnoj nesreći nije ozlijeđen, već je nastala samo materijalna šteta. No 45-godišnjakinja je pobjegla s mjesta nesreće, a da s drugim sudionicima nije potpisala europsko izvješće niti je na drugi način ostavila svoje osobne podatke i podatke o svom vozilu. 

Mjesto prometne nesreće napustio je i njen suputnik, policajac koji u tom trenutku nije bio na dužnosti. 

Pokrenut će se disciplinski postupak protiv policajca

Na mjestu događaja obavljen je očevid, javlja zagrebačka policija. Naknadno, istoga dana, policijski službenici nadležne postaje prometne policije pronašli su vozačicu osobnog automobila kao i 57-godišnjeg putnika, policijskog službenika, koji je alkotestiran- test negativan. Policijskom službeniku radi izazivanja prometne nesreće uručen je prekršajni nalog.  

Protiv policijskog službenika biti će pokrenut disciplinski postupak zbog počinjene povrede službene dužnosti, piše Index.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari