INTERVENCIJA U ZAGREBU

Policajci maltretirali tinejdžere i zaradili disciplinske prijave: ‘Boli te k…. kako ja s njim razgovaram’

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Nekoliko gostiju, pa i slavljenik, požalili su se na policijsko postupanje naglašavajući da je razgovor policajaca s pojedincima bio pun agresivnih tonova

Prošle subote, negdje oko jedan sat poslije ponoći policijski službenici su na poziv susjeda intervenirali u prostor za tulume u Gradišćanskoj ulici na zagrebačkom Črnomercu.

 Uslijedilo je legitimiranje 17-godišnjaka koji je slavio rođendan i pojedinih gostiju, a pritom je otkriveno i da nekolicina njih kod sebe nema osobne iskaznice.

”Dođi i ti sad ‘vamo. Koliko imaš godina? Daj osobnu. Nemaš osobnu, ha? Nemaš? Što glumiš? Koliko imaš godina? Sad ćeš 18? Super, sad ideš sa mnom u postaju. Sačekaj me tu”, kaže policajac maloljetniku bez osobne dok ga pokušava legitimirati, a može se čuti na snimci koju je Jutarnjem ustupio jedan od gostiju.

Pritom srednjoškolac u ruci drži cigaretu koju mu policajac izbija iz ruke udarcem te ga upozorava: ”Baci to iz ruke dok razgovaraš sa mnom”.

Preplašen postupanjem, tinejdžer je policajcu kazao da mu se ne sviđa kako se derao na njegova prijatelja, na što mu policajac odgovara: ”Boli te k… kako ja s njim razgovaram (…) Sad ćeš ići sa mnom, neka mama i tata po tebe dođu u postaju”.

Nekoliko gostiju, pa i slavljenik, požalili su se na policijsko postupanje naglašavajući da je razgovor policajaca s pojedincima bio neprijatan, pun agresivnih tonova i unošenja u lice. Zbog takvog postupanja u konačnici dvojica policajaca radi teže povrede službene dužnosti idu na Disciplinski sud.

”Provedenim provjerama policijskog postupanja utvrđeni su propusti u ophođenju policijskih službenika prema zatečenim građanima, kao i pogreške u taktici i metodici u primjeni policijskih ovlasti te će zbog sumnje da je došlo do teže povrede službene dužnosti, protiv dvoje policijskih službenika biti podneseni zahtjevi za pokretanjem disciplinskog postupka nadležnom Disciplinskom sudu u Zagrebu”, odgovorili su za Jutarnji iz PU zagrebačke.

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari