ČAK 40 PREKRŠAJA!

Policija na Kikovici provela akciju nadzora teretnih vozila, na jednom gume toliko istrošene da je vidljivo pletivo karkase!

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Zbog utvrđenih prekršaja, vlasnici vozila sankcionirani su u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Jučer, 22. ožujka od 10 do 15 sati, na čvoru Kikovica a području Kikovice kod Rijeke provedena je ciljana akcija nadzora teretnih vozila.

Akcija je provedena u suradnji službenika prometne policije Policijske uprave primorsko-goranske s djelatnicima Mobilne jedinice carine, Prometne inspekcije, Hrvatskih cesta i Centra za vozila Hrvatske s mobilnom stanicom za tehnički pregled vozila.

Utvrđeno je ukupno 40 prekršaja. Kod određenih teretnih vozila utvrđeni su opasni nedostaci kao: neispravnost kočnica, napuknuće prednjih kočionih diskova, pneumatici u tolikoj mjeri istrošeni da je vidljivo pletivo karkase kao i dubina gaznog sloja nije u skladu sa zahtjevima te prekoračenje najveće dopuštene mase i osovinskog opterećenja.

Zbog utvrđenih prekršaja, vlasnici vozila sankcionirani su u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policija će i u idućem razdoblju nastaviti s provedbom sličnih akcija u prometu radi povećanja ukupne sigurnosti prometa na cestama, kao i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća te stradavanja sudionika u prometu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari