Policija na Kikovici zatekla vozača s drogom “speed”

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Za vrijeme akcije kod naplatnih kućica na Kikovici zatečen je 36-godišnji vozač osobnog vozila s 2,10 grama amfetamina, tzv. speeda

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske prošlog su petka, 29. studenoga, u suradnji s mobilnim timom carine i djelatnicima Hrvatskih cesta, proveli akciju pojačanog nadzora u prometu na dionici autoceste A6, A7 i državne ceste DC3.

Akcija je bila usmjerena na utvrđivanje prometnih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća (upravljanje pod utjecajem alkohola i/ili droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, nekorištenje sigurnosnog pojasa, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline te ostalih prekršaja).

Ujedno su prilikom postupanja nadzirana i počinjenja prekršaja te kaznenih djela iz domene neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, neovlaštenog posjedovanja i nabavljanja oružja, kao i sredstava namijenjenih počinjenju kaznenih djela, protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj.

Tako je na dionici A6 i A7 (od čvora Kikovica do čvora Draga) i na lokacijama DC3 (Gornje Jelenje – raskrižje automotodrom Grobnik) između 13.30 i 16.45 sati ukupno kontrolirano 101 vozilo svih kategorija, dok je s uređajem za automatsko očitavanje registracijskih oznaka (ANPR) kontrolirano 378 vozila.

U tom vremenu evidentirano je osam prekršaja prekoračenja brzine, kao i osam prekoračenja najveće dopuštene mase teretnih vozila, zatim tri prekršaja vožnje s isteklom prometnom dozvolom i tri prekršaja vožnje bez važeće vozačke dozvole. Uz to je evidentiran jedan prekršaj upravljanja bez vozačke dozvole, odnosno, prije stjecanja prava na upravljanje te jedan prekršaj nepravilnog korištenja mobilnog uređaja u vožnji.

Osim spomenutih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, utvrđen je i jedan prekršaj iz domene Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Riječ je o prekršaju 36-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljajući osobnim vozilom marke Renault, riječkih registracijskih oznaka, kod naplatnih kućica na Kikovici zatečen s 2,10 grama amfetamina, tzv. speeda. Priveden je na kriminalističko istraživanje te će biti sankcioniran prema važećim zakonskim propisima.

Za vrijeme provođenja pojačanog nadzora nije bilo narušavanja javnog reda i mira, niti je bilo uporabe sredstava prisile.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari