DOBILI SU KAZNU

Policija na Kvarneru zaustavila čak 32 plovila (!) koji su nedopušteno glisirali blizu obale

Foto: navyworld/narod/ru / Ilustracija

Iz Policijske uprave primorsko-goranske pozivaju nautičare i ronioce, ali i kupače, na oprez i poštivanje svih pravila i propisa te na odgovorno ponašanje dok su u moru, kako ne bi došlo do neželjenih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama

Pomorska policija tijekom ljetnog razdoblja poduzima niz pojačanih mjera u nadzoru prometa na moru, s ciljem sprječavanja mogućih nesreća, stradavanja kupača i ronioca te povećanja opće sigurnosti na moru.

Riječka Postaja pomorske i aerodromske policije u proteklih tjedan dana je zatekla  ukupno 32 plovila kojima su upravljali strani nautičari, a koji su nedopušteno glisirali uz obalu na udaljenosti manjoj od 300 metara. Policijske posade su u spomenutom razdoblju u arhipelagu otoka Krka i Raba te Crikvenice i Jadranova u nedopuštenom glisiranju zatekle plovila kojima je upravljalo 10 državljana Njemačke, sedam državljana Slovenije, pet državljana Austrije, zatim tri državljana Poljske, dva državljana Češke, kao i državljanin Belgije, Bosne i Hercegovine, Danske, Slovačke i Švicarske.

Svim navedenim nautičarima su zbog počinjenih prekršaja prema odredbama Pomorskog zakonika izrečene novčane kazne.

I ovom prilikom pozivamo nautičare i ronioce, ali i kupače, na oprez i poštivanje svih pravila i propisa te na odgovorno ponašanje dok su u moru, kako ne bi došlo do neželjenih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari