10 GOSTUJUĆIH I 8 DOMAĆIH NAVIJAČA

Policija na Rujevici privela ukupno 18 osoba zbog dimnih bombi, droge i fantomki

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Na stadionu Rujevica sinoć je odigrana nogometna utakmica UEFA Konferencijske lige između HNK „Rijeka“ i NK „Olimpija“ iz Ljubljane. Utakmicu je pratilo nešto više od 6.480 gledatelja, od kojih oko 350 navijača gostujuće momčadi.

Ukupno je privedeno 18 osoba, između kojih i nekoliko maloljetnika, a riječ je o deset gostujućih i osam navijača domaće momčadi. Većina privedenih zatečena je u pokušaju ulaska na stadion s pirotehničkim sredstvima (baklje, dimne bombe), s drogom te s predmetima pogodnim za maskiranje lica (tzv. fantomke, marame ), izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima, privedene osobe su prekršajno sankcionirane. Temeljem istog Zakona sankcioniran je i gostujući navijač koji je u drugom poluvremenu na južnoj tribini zapalio pirotehničko sredstvo.

Osim njega, tijekom odigravanja utakmice za sada nepoznate osobe zapalile su ili bacile više komada pirotehničkih sredstva, te policija nastavlja s kriminalističkim istraživanjem radi utvrđivanja počinitelja ovih protupravnih ponašanja.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari