ROADPOL AKCIJA

Policija na županijskim prometnicama pojačano nadzirala autobuse i kamione; Pronašli niz nepravilnosti

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Počinitelji prekršaja sankcionirani su u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i drugih propisa kojima su regulirani utvrđeni prekršaji

Od 7. do 13. veljače na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj, kao i u ostalim zemljama Europske unije, provedena je preventivno-represivna akcija nadzora teretnih vozila i autobusa.

Riječ je o redovnoj ROADPOL-ovoj akciji koja se provodi u zemljama članica EU (mreža europskih prometnih policija) kada se tijekom godine jednom mjesečno odredi tjedan u kojem će sve članice pojačano postupati po određenim ugrožavajućim čimbenicima, primjerice u ovoj akciji -prijevoz opasnih tvari teretnim vozilima, vrijeme odmora i vožnje vozača te ostali prekršaji ili moguća kaznena djela.

Tijekom trajanja akcije na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske kontrolirana su sveukupno 293 teretna vozila i 62 autobusa. Od ukupnog broja teretnih vozila 201 je hrvatskih registracijskih oznaka, a 92 je stranih registracijskih oznaka, dok je kod autobusa bilo njih 26 hrvatskih registracijskih oznaka, a 36 stranih oznaka.

VIDEO DANA:

U nadzoru autobusa evidentiran je jedan prekršaj i to prekršaj vozača zbog tehničke neispravnosti brzine, a nadzorom teretnih vozila zabilježeno je čak 96 prekršaja.

Ukupno je utvrđeno 27 prekršaja nekorištenja pojasa i dječje sjedalice, 12 prekršaja tahografa, po šest prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i tehničke neispravnosti vozila, pet prekršaja dokumentacije vozila te još 26 ostalih prometnih prekršaja.

Počinitelji prekršaja sankcionirani su u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i drugih propisa kojima su regulirani utvrđeni prekršaji.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views