PREVIŠE PREKRŠAJA

Policija na županijskim prometnicama pojačano nadzirala korištenje sigurnosnog pojasa; Zbog broja prekršaja najavljuju nastavak akcije!

Foto: Mateo Levak/Riportal

“Pozivamo i nadalje sve vozače i putnike na odgovorno ponašanje te obvezno korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji vozilima koja u sjedalima imaju tvornički ugrađen sigurnosni pojas”, poručuju iz PU primorsko-goranske

Tijekom siječnja na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko – goranske provedena je preventivno-represivna akcija prometne policije usmjerena na korištenje sigurnosnog pojasa.

U tom razdoblju evidentirano je ukupno 212 prekršaja vozača i putnika koji u vožnji nisu koristili obvezni sigurnosni pojas. Od tog broja 198 prekršaja se odnosi na vozače i to 145 osobnih vozila, a 51 teretnih vozila, dok je u osobnim vozilima zatečeno sedam, a u teretnim vozilima dva putnika.

Ukupno je zatečeno pet putnika na stražnjim sjedalima koji nisu bili vezani sigurnosnim pojasom.

VIDEO DANA:

U mjesečnoj akciji kontrolirano je 1246 vozača, od kojih je 1037 vozača osobnih vozila, 176 vozača teretnih vozila, tri vozača autobusa te 30 vozača ostalih vozila. Uz to je kontrolirano 294 putnika u osobnim i 29 u teretnim vozilima, odnosno 11 putnika na prednjim sjedalima i 186 putnika na stražnjim sjedalima, od kojih je ukupno 97 djece.

S ciljem smanjenja broja stradalih i ozlijeđenih osoba te većeg stupnja sigurnosti u prometu, policija će i u idućim mjesecima provoditi ovakve ciljane preventivno-represivne aktivnosti.

Pozivamo i nadalje sve vozače i putnike na odgovorno ponašanje te obvezno korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji vozilima koja u sjedalima imaju tvornički ugrađen sigurnosni pojas, poručuju iz PU primorsko-goranske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views