Policija o “Povratku na Kantridu”: Privedeno 12 osoba, 30-godišnjak vrijeđao policijskog službenika

Foto: Riječanin

Utakmicu je, prema izvješću policije, pratilo oko 8.700 gledatelja, od kojih stotinjak navijača gostujuće momčadi

U subotu, 12. listopada s na stadionu Kantrida u Rijeci odigrana je međunarodna prijateljska nogometna utakmica između HNK „Rijeka“ i HŠK „Zrinjski“ iz Mostara. Utakmicu je, prema izvješću policije, pratilo oko 8.700 gledatelja, od kojih stotinjak navijača gostujuće momčadi.

Prije, za vrijeme i nakon utakmice privedeno je 12 osoba. U pokušaju ulaska na stadion pod utjecajem alkohola (između 0,93 i 2,24 g/kg) zatečeno je šest osoba, a četiri u pokušaju unošenja pirotehničkih sredstava (baklji, petardi).

Zbog paljenja pirotehničkog sredstva tijekom utakmice i alkoholiziranosti (0,63 g/kg), sukladno odredbama Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima prekršajno je sankcioniran 34-godišnji hrvatski državljanin.

Također, u blizini stadiona pod utjecajem alkohola od 1,64 g/kg zatečen je i priveden u službene prostorije policije 30-godišnji hrvatski državljanin, a koji je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike. Spomenuti je prekršajno sankcioniran temeljem odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Osim toga, pregledom prostora stadiona prije početka utakmice policijski službenici Protueksplozijskog odjela Policijske uprave primorsko-goranske pronašli su i izuzeli tridesetak komada pirotehničkih sredstva (baklji).

U tijeku je kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja osoba koje su se protupravno ponašale vezano uz održavanje ovog javnog okupljanja, odnosno zapalile pirotehnička sredstva tijekom utakmice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari