UŽAS NA AUTOCESTI

Policija objavila detalje stravične nesreće na A1: Slovenac (75) kriv za smrt Slovaka (46)

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Oba su auta od siline udarca završila u ogradi, a ozlijeđeno je ukupno sedam ljudi

Policijska uprava karlovačka objavila je detalje očevida jučerašnje teške prometne nesreće kod čvora Novigrad u kojem je poginuo slovački državljanin, a ssedam ljudi je ozlijeđeno.

Jučer u 10.30 sati na autocesti A1, na 50. kilometru, na području općine Netretić, dogodila se prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom. Osobnim automobilom slovenskih registarskih oznaka u smjeru sjevera upravljao je 75-godišnji državljanin Slovenije koji se započeo prestrojavati iz desne u lijevu prometnu traku a da se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti po druge sudionike u prometu.

Slovenac udario u auto Slovaka

Uslijed navednog je prednjim lijevim bočnim dijelom vozila udario u prednji desni bočni dio vozila slovačkih registarskih oznaka sa kojim je lijevom prometnom trakom u istom smjeru upravljao 46-godišnji državljanin Slovačke. Od jačine udara automobil slovenskih registarskih oznaka je odbačen na zaštitnu ogradu. Nakon toga automobil slovačkih registarskih oznaka je također odbačen na zaštitnu ogradu te je u daljnjem nekontroliranom kretanju udario u osobni automobil srpskih registarskih oznaka sa kojim je upravljao 42-godišnji državljanin Srbije, nakon čega se višestruko prevrnuo.

U prometnoj nesreći 46-godišnji državljanin Slovačke je smrtno stradao, dok je sedmero putnika iz navedenih automobila lako ozlijeđeno. Na mjestu događaja očevid je obavio zamjenik Županijske državne odvjetnice u Karlovcu. 75-godišnji državljanin Slovenije će uz kaznenu prijavu tijekom dana biti doveden pritvorskom nadzorniku.”, priopćili su iz policije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari