Policija objavila detalje tragedije u kojoj je poginula djevojčica (8), evo što se točno dogodilo!

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Vozač teretnog automobila je uhićen te će nakon provedenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku, piše Net.hr.

Zagrebačka policija izijestila je o detaljima teške nesreće u Dugom Selu u kojoj je poginula 8-godišnja djevojčica.

Nesreća se dogodila jučer oko 12.05 sati u Rugvičkoj ulici u Dugom Selu. Kako je priopćila policija 27-godišnjak je upravljao teretnim automobilom marke Mercedes zagrebačkih registarskih oznaka, te prilikom skretanja u desno na kolnik ulice II. savski odvojak, bez da se prije započinjanja navedene radnje uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili njihovu imovinu, ne vodeći pritom računa o smjeru i položaju svog vozila u odnosu na pješaka s njegove desne strane, kotačima vozila zahvatio je pješaka-dijete koje je pješice prelazilo kolnik navedenog odvojka u smjeru jugoistoka, pri tome dolazeći vozaču s njegove desne strane, krećući se prethodno nogostupom. U prometnoj nesreći dijete je smrtno stradalo.

Na mjestu događaja pod vodstvom zamjenika Općinskog kaznenog državnog odvjetništva u Zagrebu obavljen je očevid prometne nesreće, a promet Rugvičkom ulicom od I. savskog odvojka do II. savskog odvojka bio je obustavljen od 12.15 do 15.35 sati.

Vozač teretnog automobila je uhićen te će nakon provedenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku dok će kaznena prijava protiv istog biti dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu. Policijska uprava zagrebačka još jednom poziva vozače i sve ostale sudionike u prometu na da se pridržavaju prometnih pravila kako bi se povećala ukupna razina sigurnosti u cestovnom prometu, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari