PRIJETNJE, ORUŽJE, POTJERA

Policija objavila što se točno dogodilo u akciji u opatijskom lokalu. Osumnjičena imala pištolj i 50 komada streljiva

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Žurnim postupanjem policije, svo troje osumnjičenih uhićeno je istog dana

Kaznenom prijavom podnesenom nadležnom državnom odvjetništvu i privođenjem pritvorskom nadzorniku dvojice državljana Srbije u dobi od 38 i 44 godine te 37-godišnje hrvatske državljanke, završeno je kriminalističko istraživanje vezano za počinjenje kažnjivih radnji na području Opatije tijekom 19. ožujka ove godine.

Kriminalističko istraživanje proveli su policijski službenici Policijske postaje Opatija u suradnji s policijskim službenicima Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske.

“Troje privedenih policija sumnjiči da su prethodno, u cilju ozbiljne prijetnje prema 55-godišnjem državljaninu Srbije i 58-godišnjem hrvatskom državljaninu, u zajedničkom dogovoru nabavili pištolj i streljivo. Zatim su u nedjelju, 19. ožujka na području Opatije sačekali vozilo u kojem su se nalazila spomenuta dvojica oštećenika te svojim vozilom krenuli za njima, odustavši nakon što su uočili da isti idu u pravcu policije.

Žurnim postupanjem policije, svo troje osumnjičenih uhićeno je istog dana, i to u suradnji sa policijskim službenicima specijalne policije u ugostiteljskom objektu na području Opatije, a jednog su policijski službenici opatijske policije zatekli u prometu i uhitili.”, izvijestili su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Prilikom uhićenja od 37-godišnjakinje je oduzet pištolj, koji je nezakonito posjedovala i više od 50 komada streljiva te drugi predmeti.

Po završetku kriminalističkog istraživanja zbog sumnje da su počinili kazno djelo prijetnje, prijavljena su dvojica državljana Srbije i hrvatska državljanka.

Osim toga, 37-godišnja hrvatska državljanka te još jedan hrvatski državljanin (65 godina), kod kojeg je također pronađeno oružje i nekoliko komada streljiva, prijavljeni su i zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Također, utvrđeno je kako dvojica osumnjičenih državljana Srbije (38 i 44 godine) nemaju reguliran status stranca, odnosno nezakonito borave na području Republike Hrvatske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari