28 PREKRAŠAJA

Policija objavila upozorenje: U mjesec dana u PGŽ 18 prometnih nesreća s vozačima motocikla i mopeda!

Ilustracija: Dusko Marusic/PIXSELL

U mjesecu studenom policija je evidentirala 28 prekršaja vozača motocikala i mopeda, ali i 18 prometnih nesreća u kojima su ti vozači sudjelovali, izvijestila je policija.

Policijski službenici su u prošlom mjesecu studenom na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveli niz aktivnosti pojačanog nadzora vozača s ciljem veće razine sigurnosti u prometu na cestama. Pojačane preventivno-represivne aktivnosti osobito su bile usmjerene na vozače mopeda i motocikala te osobe koje se na njima prevoze.

U tom razdoblju evidentirano je 28 prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama koje su počinili vozači mopeda i motocikala.

Od ukupnog broja prekršaja, 21 se odnosi na motocikliste, a sedam prekršaja na vozače mopeda.

Najviše prekršaja, njih osam su prekoračenja brzine koja su počinili motociklisti, zatim slijede šest prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja koje su također počinili motociklisti te isti broj prekršaja vožnje bez položenog vozačkog ispita i to kod četiri vozača mopeda i dva motociklista.

Uz navedene, zabilježena su i tri prekršaja nenošenja zaštitne kacige kod dva mopedista i jednog motociklista, ali i tri prekršaja vožnje  s neregistriranim motociklima te jedan prekršaj motociklista koji je upravljao s tehnički neispravnim vozilom. Svi počinitelji prekršaja su sankcionirani prema važećim propisima.

Inače, tijekom studenoga je evidentirano i 18 prometnih nesreća u kojima je sudjelovalo 15 vozača motociklista i tri vozača mopeda. U njima je ozlijeđeno deset vozača i to osam  motociklista i  dva mopedista. Pri tome je teško ozlijeđeno pet vozača motocikala i jedan mopedist, dok su lakše ozlijeđena tri motociklista i jedan vozač mopeda.

“Napominjemo kako vozači mopeda i motocikala čine jednu od najugroženijih skupina u prometu pa i ovim putem u cilju smanjenja izazivanja prometnih nesreća, osobito onih s teških posljedicama za vozače mopeda i motocikala, pozivamo ih na apsolutno poštivanje prometnih pravila i propisa.”, poručili su iz policije.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views