EVO ŠTO POLICIJA KAŽE

Video | Policija objavila za što točno terete tri policajca i gradsku pročelnicu iz Vrbovskog

Kaznena prijava bit će podnesena USKOK-u

Zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti u utorak je uhićeno troje policajaca policijske postaje Vrbovsko i pročelnica grada Vrbovskog.

Tereti ih se zbog prometne nesreće iz 2019. godine. počinjene službenim vozilom, što je potvrdio i odvjetnik jednog od osumnjičenih.

“Naš branjenik je iznio obranu, dakle aktivno se branio, porekao je inkriminaciju koja mu se stavlja na teret. Radi se o dva kaznena djela- zloupotreba položaja i krivotvorenje isprave.”, rekao je odvjetnik osumnjičenog Berislav Pavišić i dodao kako sporne detalje odvjetnici tek trebaju utvrditi.

Uskok je izvršio i pretres kuća dvoje uhićenih, piše Kanal Ri.

Tijekom dana doznalo se da je uhićena pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Grada Vrbovskog. Gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić izjavio je Hini da je, prema informacijama kojima raspolaže, policija na ispitivanje odvela pročelnicu Marinu Tonković te da je obavljen i pretres njene kuće.

Mufić ističe kako pretpostavlja da je riječ o slučaju jednog prometnog prekršaja s vozilom Grada Vrbovskog otprije nekoliko godina, u kojemu, kaže, nije bilo štete, a u kojemu se sumnjiči i njega osobno.

Policija je u srijedu ujutro priopćenjem izvijestila o slučaju:

“Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad četvero hrvatskih državljana (35, 45, 53 i 55 godina) zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti.

Riječ je o trojici policijskih službenika te zaposlenici jedne od jedinica lokalne uprave i samouprave s područja Gorskog kotara.

Policijski službenici osnovano se sumnjiče da su namjerno prikrili podatak da je dužnosnik  jedinice lokalne uprave i samouprave skrivio prometnu nesreću 19. rujna 2019. godine, upravljajući službenim vozilom pod utjecajem alkohola. Time su dužnosniku omogućili izbjegavanje prekršajne odgovornosti, a za navedeno su sankcionirali spomenutu zaposlenicu, iako nije sudjelovala u prometnoj nesreći.

Isto tako, sumnjiče se i da su u službenu dokumentaciju unijeli neistinite podatke o ovoj prometnoj nesreći.

U sklopu kriminalističkog istraživanja provedene su pretrage doma i drugih prostorija kojima se osumnjičenici koriste te su pri tome oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenih djela.

Trojica policijskih službenika sumnjiče se za počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja službene ili poslovne isprave, dok se zaposlenica sumnjiči za pomaganje u počinjenju kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Kaznena prijava podnesena je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a osumnjičeni su po završetku kriminalističkog istraživanja predani pritvorskom nadzorniku.”, izvijestili su iz policije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari