EVO ŠTO SE DOGODILO

Video | Policija opisala kako je Sabljo ubijen: Redar uzeo pištolj od bivšeg policajca pa…

Dvije osobe uhićene su za ubojstvo u noćnom klubu u Zagrebu, a ne samo redar. Ispitani su u Državnom odvjetništvu. Ekipa RTL-a doznala je kako se brane. Više pogledajte u prilogu Marine Brcković

Zagrebačka policija izvijestila je o novim detaljima ubojstva 41-godišnjeg Tomislava Sablje u noćnom klubu Ritz u Zagrebu. Završili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje na ubojstvo i 26-godišnjakom zbog sumnje na pomaganje u ubojstvu 41-godišnjaka.

Priopćili su da je u subotu, 22. travnja oko 4:40 sati ujutro, 41-godišnjak najprije došao u verbalni sukob s jednim od gostiju. U jednom je trenutku 41-godišnjak uzeo vatreno oružje odloženo ispod jakne na polici iznad separea kraj kojega je bio sa svojim društvom te gostu prislonio na trbuh.

Kada je osumnjičeni 37-godišnjak doznao za to, od osumnjičenog 26-godišnjaka uzeo je pištolj i došao do 41-godišnjaka. Između njih dvojice je došlo do verbalnog sukoba te je osumnjičeni ispalio više hitaca od kojih je 41-godišnjak preminuo na mjestu događaja.

“Nakon počinjenog kaznenog djela, osumnjičeni je pištolj kojim je ubio muškarca, predao 26-godišnjaku koji mu je i dao oružje, a koji se tada odnoseći sredstvo izvršenja udaljio s mjesta događaja”, napisala je zagrebačka policija.

Osumnjičeni 26-godišnjak policijski je službenik Policijske uprave zagrebačke, a privremeno je udaljen iz službe od sredine studenoga 2021. zbog težih povreda službenih dužnosti do okončanja disciplinskog roka. Tada su mu oduzeli službeno oružje, iskaznicu, značku i druga sredstva koja su mu bila povjerena za obavljanje posla.

“Za oružje koje je 26-godišnjak imao kod sebe posjeduje valjanu dozvolu”, dodali su iz zagrebačke policije.

Dvojica osumnjičenih predani su pritvorskom nadzorniku nakon završenog kriminalističkog istraživanja. Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu dostavljena je kaznena prijava.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari