EVO KOLIKO PREKRŠAJA SU ZABILJEŽILI

Policija pojačano nadzirala brzinu; Pronašli su i osobu za kojom je raspisana potraga

Akcija je provedena u cilju smanjenja prometnih nesreća do kojih dolazi zbog neprilagođene ili nepropisne brzine kretanja, izvijestila je policija.

Od 5. do 11. kolovoza na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske provedena je akcija nadzora brzine kretanja vozila, tijekom koje je evidentirano 827 prekršaja prekoračenja brzine.
Od tog broja 725 prekršaja je zabilježeno tehničkim sredstvima, a 102 prekršaja su evidentirali policijski službenici.

Za vrijeme pojačanog nadzora, policijski službenici su evidentirali i sedam prekršaja neovlaštenog posjedovanja droga kod sudionika u prometu, jedan prekršaj vožnje pod zabranom upravljanja te pronašli jednu osobu za kojom je bila raspisana potraga.

Imajući u vidu da je brzina i dalje vodeći uzrok najtežih prometnih nesreća i smrtnog stradavanja, ovom akcijom su se uz represivne, provodile i preventivne mjere kako bi se vozače potaklo na odgovorno ponašanje, kao i osvijestilo o nepotrebnom i opasnom prekoračenju propisanih brzina kretanja, osobito onih neprilagođenih uvjetima na cestama.

Inače, akcija je provedena u organizaciji međunarodne mreže prometne policije ROADPOL, istovremeno na području svih policijskih uprava i zemalja Europske unije u cilju poboljšanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća do kojih dolazi zbog neprilagođene ili nepropisne brzine kretanja.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari