OPREZ

Policija pojačano nadzirala promet; Od 108 vozila zabilježeno 47 prekršaja

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

U šest sati pojačanog nadzora zabilježeno je 47 prometnih i deset prekršaja iz ostalih zakona

Nastavljajući s provedbom preventivno-represivnih aktivnosti u cilju veće sigurnosti prometa na cestama, policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske, jučer. 10. ožujka od 17 do 23 sata,  pojačano su nadzirali vozače i putnike.

U tom vremenu kontrolirano je 108 vozila i zabilježeno počinjenje 47 prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Iz prometa je isključeno sedam vozača radi upravljanja pod utjecajem alkohola i radi isteka važenja prometne dozvole. Na mjestu počinjenja prekršaja, kao mjeru opreza policija je privremeno oduzela četiri vozačke dozvole.

VIDEO DANA:

Najveći je broj, ukupno 20 prekršaja  nekorištenja sigurnosnog pojasa. U vožnji pod utjecajem alkohola zatečena su četvorica vozača, dok su dozvoljenu brzinu izvan naseljenog mjesta prekoračila trojica vozača.

Također, zaustavljena su i četiri vozača koja nisu imala važeću vozačku dozvolu i tri bez važeće prometne dozvole. Uz to, zabilježeno je i šest prekršaja nepropisnog pretjecanja, tri prekršaja vožnje s neupaljenim kratkim svijetlima te još nekoliko drugih prometnih prekršaja.

Osim toga, utvrđeno je počinjenje pet prekršaja iz domene Zakona o radnom vremenu mobilnih radnika i jedan prekršaj iz Zakona o obaveznom osiguranju vozila te četiri prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici.

Počinitelji prometnih prekršaja sankcionirani su temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a ostali prema odredbama zakona kojima su regulirani prekršaji u počinjenju kojih su zatečeni

Inače, tijekom jučerašnjeg dana na prometnicama ove Policijske uprave dogodilo se 11 prometnih nesreća, u kojima je jedena osoba teško, a tri su lakše ozlijeđene.

S ciljem prevencije stradavanja sudionika u prometu, policija ponovo poziva na oprez i odgovorno ponašanje uz dosljedno pridržavanje prometnih pravila i propisa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari