21. TRAVNJA

Galerija | Policija pojačano nadzirala promet; ‘Rekorder’ je vozač Honde koji je vozio 103 km/h gdje je ograničenje 60 km/h

Najveća brzina zabilježena je uređajem za nadzor brzine na Riječkoj obilaznici – most Rječina 21. travnja oko 7,30 sati, izvijestila je policija.

Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske 21. travnja provedena 24-satna akcija nadzora brzine kretanja vozila (od 0 do 24 sata).

Akcija je provedena na više lokacija na području ove Policijske uprave, a u provedbu akcije bio je uključen maksimalno raspoloživi broj djelatnika prometne policije koji su koristili sve raspoložive uređaje za nadzor brzine kretanja vozila.

U 24 sata trajanja akcije sveukupno je kontrolirano 98 vozila, a zabilježeno je 106 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila. Od ukupnog broja prekršaja, 86 su zabilježili policijski službenici prometne policije, a 106 prekršaja je zabilježeno tehničkim sredstvima.

Najveća brzina zabilježena je uređajem za nadzor brzine na Riječkoj obilaznici – most Rječina 21. travnja oko 7,30 sati. Riječ je o osobnom vozilu marke Honda, riječkih registracijskih oznaka koje se kretalo brzinom od 103 km/h unatoč tome što je ograničenje brzine na toj dionici 60 km/h.

U pripremi akcije doprinos su dali i sami građani predlažući lokacije za koje su smatrali da je potrebna veća prisutnost policije i nadzor brzine kretanja vozila. Ponuđenu mogućnost iskoristilo je četrdesetak građana, kojima ovom prilikom još jednom zahvaljujemo na suradnji.

Njihovi su prijedlozi razmotreni, a dio prijedloga je izabran te je na predloženim lokacijama proveden nadzor brzine kretanja vozila u sklopu ove 24-satne akcije. Ostali prijedlozi građana također su analizirani te će nadzor brzine kretanja vozila na predloženim lokacijama biti proveden u budućim akcijama i kroz redoviti nadzor prometa na cestama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari