41 PREKRŠAJ

Policija pojačano nadzirala teretna vozila i autobuse, evo rezultata akcije

U sklopu akcije evidentiran je 41 prekršaj koji se odnosi na teretna vozila i tri prekršaja za vozače autobusa, izvijestila je policija.

Proteklog tjedna od 19. do 25. veljače na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj, kao i na području zemalja Europske unije, provedena je ciljana preventivno-represivna akcija ROADPOL- a, nadzor teretnih vozila i autobusa.

U sklopu akcije na području Policijske uprave primorsko-goranske kontrolirano je 124 teretnih vozila i osam autobusa te je pri tome evidentiran 41 prekršaj koji se odnosi na 34 teretna vozila i tri prekršaja za vozače autobusa.

Najveći broj prekršaja kod nadzora teretnih vozila se odnosi na prekoračenje vremena vožnje-11 prekršaja, slijedi osam prekršaja tehničke ispravnosti, tri prekršaja tahografa, dva prekršaja dokumentacije tvrtke, jedan prekršaj manipulacije tahografom te 16 ostalih prometnih prekršaja.

U nadzoru autobusa utvrđena su dva prekršaja dokumentacije tvrtke i jedan prekršaj manipulacije tahografom.

Počinitelji prekršaja sankcionirani su u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i drugih propisa kojima su regulirani utvrđeni prekršaji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari