178 PREKRŠAJA

Policija pojačano nadzirala vozače mopeda i motocikla. Evo rezultata

Foto: Mateo Levak/Riportal

Evidentirano je 178 prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama koje su počinili vozači mopeda i motocikala, izvijestila je policija.

Policijski službenici su tijekom srpnja na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveli niz aktivnosti pojačanog nadzora vozača s ciljem veće razine sigurnosti u prometu na cestama. Pojačane preventivno-represivne aktivnosti osobito su bile usmjerene na vozače mopeda i motocikala te osobe koje se na njima prevoze.

U tom razdoblju evidentirano je 178 prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama koje su počinili vozači mopeda i motocikala.

Od ukupnog broja prekršaja, 90 se odnosi na motocikliste, a 88 prekršaja na vozače mopeda. Najviše prekršaja, njih 101 odnosi se na vožnju bez zaštitne kacige i to 63 prekršaja su počinili mopedisti, a 38 motociklisti.

Osim toga, evidentirano je 19 prekršaja prekoračenja brzine, zatim slijedi 11 prekršaja nepravilno postavljene registarske pločice, po četiri prekršaja pretjecanja i obilaženja vožnje i vožnje neregistriranim vozilom, dva prekršaja tehničke neispravnosti vozila, po jedan prekršaj nepoštivanja prednosti prolaza, vožnje bez položenog ispita, bez potrebne kategorije, isteka prometne dozvole itd. koje su počinili motociklisti.

Također je evidentirano sedam prekršaja isteka važenja prometne dozvole, četiri prekršaja vožnje bez položenog ispita, tri vožnje neregistriranim vozilom, dva prekršaja tehničke neispravnosti vozila, po jedan prekršaj pretjecanja i obilaženja, vožnje bez potrebne kategorije koje su počinili mopedisti.

Inače, tijekom srpnja evidentirano se su 63 prometne nesreće u kojima je sudjelovalo 18 vozača mopeda i 45 motociklista. Šest vozača mopeda je teže, a je 11 lakše ozlijeđeno, dok je 9 motociklista teže, 24 lakše ozlijeđeno, a dvoje je poginulih.

Napominjemo kako vozači mopeda i motocikala čine jednu od najugroženijih skupina u prometu pa i ovim putem u cilju smanjenja izazivanja prometnih nesreća, osobito onih s teških posljedicama za vozače mopeda i motocikala, pozivamo ih na apsolutno poštivanje prometnih pravila i propisa.

Sigurno na dva kotača, savjeti za mopediste i motocikliste.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari