BUDITE NA OPREZU, OVAKVE GAMADI IMA SVE VIŠE

Video | Policija pojasnila kako prepoznati prevarante koji udaraju najčešće na najranjiviju skupinu

Prvi znak su češće telefonski pozivi da u kući ili čak u banci imaju krivotvoreni novac, a posljednjih mjeseci bilježimo strašno visoke materijalne štete do čak nekoliko stotina tisuća kuna

Mislav Švigir iz Službe prevencija Zagrebačke policije govorio je za RTL Danas o akciji uhićenja u kojoj su pali prevaranti.

“Ova akcija je dokaz da im je lako ući u trag, međutim ne smijemo smetnuti s uma da na slobodi imamo počinitelje koji bi mogli nastaviti s takvim i sličnim kaznenim djelima stoga opreza nikada dosta pogotovo kod starijih osoba koji su najčešće žrtve takvih prevara na kućnom pragu”, objašnjava.

“Telefonski poziv ili osobni dolazak na kućni prag i pokušaj uvjeravanja da kod sebe ima krivotvoreni novac. Nitko u Hrvatskoj, niti policija niti bankovni službenici vas tako neće uvjeravati da imate kod sebe krivotvoreni novac. I nas sam pokušaj kaznenog djela treba nazvati 192 jer će nam to puno pomoći”, kazao je Švigir.

Češći telefonski pozivi

Prvi znak su češće telefonski pozivi da u kući ili čak u banci imaju krivotvoreni novac. „Posljednjih mjeseci bilježimo strašno visoke materijalne štete do čak nekoliko stotina tisuća kuna”, dodao je.

Postoji mogućnost da će zbog konverzije u kune u euro, počinitelji sličnog profila nagovarati građane da konvertiraju euro po povoljnijem tečaju tako da možemo očekivati krivotvorene eure ili loše kopije. „Euro isključivo konvertirati u bankama i veće količine novca obavezno držati u bankama”, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari