KRŠ U ZAGREBU

POLICIJA POTVRDILA Mercedesom divljala i bježala policiji djevojčica (12)! Porazbijala aute, evo tko će odgovarati zbog toga

Foto: Čitatelj Danas.hr

‘O svemu će biti obaviješten i Hrvatski zavod za socijalni rad, zbog poduzimanja mjera obiteljsko-pravne zaštite’

Zagrebačka policija rekla je za Danas.hr da je pokrenula postupak protiv majke djevojčice (12) koja je ove nedjelje jurila Mercedesom po gradu. Dijete je lakše ozlijeđeno,

“Po dovršetku kriminalističkog istraživanja kada se utvrde sve ostale okolnosti ovog događaja, o svemu će biti obaviješten i Hrvatski zavod za socijalni rad, zbog poduzimanja mjera obiteljsko-pravne zaštite”, rekli su iz PUZ-a.

Divljala po gradu

Javio se i svjedok koji je ispričao da je djevojčica kod Esplanade pokupila dva automobila i na kraju zabila auto u stupiće. Tamo su je uhvatili policajci.

“Na semaforu kod hotela bilo je nekoliko automobila koji su stajali na crvenom semaforu. Ona je doslovno doletjela u bijelom Mercedesu iz smjera Trga kralja Tomislava prema zapadu. Vidjela je da ne može proći jer su ostali u traci čekali na zeleno svjetlo pa je instinktivno ušla u traku suprotnog smjera. Tom trakom nailazio je terenac koji je vozila mlađa žena. Mercedesom je pokupila terenac, odvalila njegov zadnji lijevi kraj, a potom se odbila u drugi automobil koji je stajao na semaforu i potom u stupiće ispred Esplanade”, rekao je očevidac, prenosi.

Sve se dogodilo filmskom brzinom

Kaže i da se čulo kako vozačica Mercedesa stišće papučicu gasa kao da i dalje želi pobjeći nakon krša koji je izazvala. Vozač automobila u koji se bila zabila odmah je izletio van.

“U isti tren do nje su stigli vozač i policajac, činilo se kao da je vozač pokušava zaustaviti da ne pobjegne, ali policajac ju je odmah priveo čim je izašla iz automobila”, govori naš sugovornik. Vozačica, kaže, nije mogla izaći iz vozila “komotno”, teže je otvarala vrata.

“Automobil joj je bio pogužvan oko stupića ispred hotela. Čim je izašla, policajac joj je izdao zapovijed i stavio lisice. Policajac nije ništa govorio, niti je bio agresivan, jednostavno ju je smireno priveo. U automobilu je ona bila sama, nije bilo suvozača kako navode neki mediji”, kaže nam očevidac.

Dodaje da je čuo razgovor policije i shvatio da su je lovili po cijelome gradu, da je digla “pola” postaje na noge.

“Ona je tijekom privođenja galamila, govorila je da će za 20 dana napuniti 13 godina. Iskreno, meni je izgledala starije, ali možda griješim. Vikala je da je htjela biti policajka kad naraste, a da će sada svoj rođendan provesti u zatvoru. Čuo sam da govori da je išla po ‘klopu’. Iskreno, policajci se nisu obazirali na to što ona viče, ostali su mirni”, kaže naš sugovornik.

A prizor koji je u sekundi nastao ispred hotela Esplanade doslovno se može opisati kao krš i lom.

“Pogledao sam na sat, bila je točno minuta do ponoći. Kad je naišla jureći, iza nje je bila kolona policijskih automobila, doslovno je devet policijskih vozila išlo za njom, svi pod rotirkama, sve je zavijalo do sirena, kao u filmu! Vozačici terenca odvalila je auto i njezin kotač je ostao pogužvan kao da je od papira. Kad je napokon s Mercedesom stala, iz automobila je izletjelo u jednom trenu 15 ili 20 policajaca. Ostao sam u šoku”, govori svjedok koji je ustupio i fotografije s mjesta nesreće, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari