POLICIJA POZIVA: Odazovite se akciji “Manje oružja-manje tragedija”

Nedavni pronalazak mine zaostale iz II. svjetskog rata na crikveničkom području prilika je da se još jednom podsjeti na stalnu akciju “Manje oružja-manje tragedija” i mogućnost dobivanja korisnih informacija na besplatni telefonski broj 0800 88 92.

Naime, minu iz II. svjetskog rata koju je građanin pronašao na crikveničkom području nakon dojave preuzeli su službenici Protueksplozijskog odjela i utvrdili da je riječ o minobacačkoj mini kalibra 82 mm. Četiri ručne bombe M-75, pola kilograma gospodarskog eksploziva i 203 komada streljiva predao je građanin s područja Rijeke. Sva ova eksplozivna sredstva zbrinut će se prema pravilima struke.

Policija i ovom prilikom zahvaljuje građanima na dojavama i predaji minsko-eksplozivnih sredstava, te poziva ostale građane da dragovoljno predaju ovakva sredstva policiji. Nakon poziva na njihove kućne adrese doći će policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će to oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost i sigurnu predaju oružja. Naglašavamo kako građani koji dragovoljno predaju nelegalno oružje, streljivo i druga minsko-eksplozivna sredstva neće snositi nikakve prekršajne ni kaznene sankcije.

Također policija moli građane da oružje ili minsko-eksplozivna sredstva ne ostavljaju i ne odlažu na otvorenim javnim prostorima poput šuma, mora, jezera, parkova ili odlagališta otpada kako ne bi došlo do neželjenog ozljeđivanja ostalih građana, poglavito djece.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari