KOMENTAR NA FACEBOOKU

Policija privela dvije osobe zbog komentara na račun Plenkovića, spominjali jaja: ‘Premijer nije involviran’

Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Jedan od uhićenih je naveo kako premijera treba na službenom putovanju dočekati pokvarenim jajima

Nakon što je 71-godišnji Zadranin uhićen jer je na društvenoj mreži objavio komentar da premijera Andreja Plenkovića prilikom posjeta tom području “treba dočekati pokvarenim jajima”, RTL je poslao upit zadarskoj policiji koja navodi kako je riječ o dvije muške osobe koje su upletene u slučaj.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“U petak, 21. siječnja 2022. godine policijski službenici Policijske uprave zadarske  proveli su kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe u dobi od 71 i 49 godina zbog članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Naime, obojica su 20. siječnja 2022. godine na objavljeni članak o najavi posjete predsjednika Vlade RH Maslenici, kojeg je objavio jedan zadarski portal na društvenoj mreži, objavili komentare uvredljivog i omalovažavajućeg sadržaja, kojim ponašanjem su ostvarili obilježja navedenog prekršaja.

VIDEO DANA:

Nakon provedenog istraživanja obojica su 21. siječnja u popodnevnim satima uz Optužni prijedlog prepraćeni na Prekršajni Odjel Općinskog suda u Zadru.

Također, Policijska uprava zadarska odbacuje izrečene teze u javnosti koje aludiraju da je premijer involviran u navedeno postupanje policije. Radi se o redovitom postupanju policije u okviru službene dužnosti te je na nadležnom sudu da donese konačnu odluku”, navode.

Podsjetimo, 71-godišnjak je svoju verziju događaja ispričao za Zadarski pa rekao:

“Pročitao sam na nekom portalu da premijer Plenković dolazi u Zadar i poslao taj komentar. A onda su oko 12,30 sati u petak po mene došla dvojica policajaca i odveli me na policiju. Usput, nisam cijepljen, ali me nitko to nije ni pitao niti tražio COVID potvrdu. Na policiji sam bio od 12,30, a pred sutkinju su me doveli predvečer. Na kraju su u tom optužnom prijedlogu tražili 30 dana pritvora i da me se zadrži dok premijer ne napusti područje Zadra”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari