Policija pronašla vozača koji je pokosio pješaka na prijelazu. Na Zametu locirali crveni Twingo, potom je sve bilo lakše

Fotografija je ilustrativnog karaktera i ne prikazuje točno mjesto opisanog događaja (Ilustracija: Facebook)

Vozač crvenog Renault Twinga kazneno je prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku, izvijestila je policija

Policijski službenici Postaje prometne policije Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje i kazneno prijavili 27-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanje pomoći.

Riječ je o vozaču koji je u nedjelju, 19. veljače oko 23.40 sati, u Rijeci na Potoku naletio vozilom na pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu te se udaljio s mjesta nesreće.

“U cilju pronalaska vozača provedeno je više mjera i radnji tijekom kriminalističkog istraživanja te je jučer u popodnevnim satima na području Zameta u Rijeci pronađeno traženo osobno vozilo crvene boje marke Renault Twingo, riječkih registracijskih oznaka, na kojemu su se nalazila oštećenja, a koja se povezuju s navedenom prometnom nesrećom.

Istraživanjem je utvrđeno da se 27-godišnjak spomenutim Twingom kretao ulicom Viktora Cara Emina i dolaskom na raskrižje s ulicom Josipa Završnika i Cambierieve ulice te do obilježenog pješačkog prijelaza, nije se približavao sigurnosnom brzinom tako da može zaustaviti svoje vozilo kako bi propustio pješaka koji je već stupio na kolnik.

Pri tome je naletio prednjim desnim dijelom vozila na 75-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je prelazio kolnik, Nakon prometne nesreće vozač je pobjegao s mjesta događaja bez zaustavljanja. Ozlijeđenom pješaku nije pružio pomoć niti je nazvao hitnu medicinsku pomoć, a nije ni policiji dojavio o izazivanju prometne nesreće.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Prema nalazu liječnika, ozlijeđeni 75-godišnji hrvatski državljanin zadobio je u nesreći teške tjelesne ozljede i još se nalazi u životnoj opasnosti.

Završetkom istraživanja, osumnjičeni 27-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu za počinjenje kaznenih djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanje pomoći te je predan pritvorskom nadzorniku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari