POJAČAN NADZOR U TRAVNJU

Policija provela pojačani nadzor vozača mopeda i motocikala na županijskim prometnicama. Evo rezultata!

Foto: Riportal - M. L.

Vozače mopeda i motocikala, kao i vozače drugih vozila podsjećamo na savjete za sigurnije sudjelovanje u prometu

U cilju povećanja sigurnosti vozača mopeda i motociklista i osoba koje se prevoze na ovim vozilima, policija kontinuirano provodi pojačane preventivno-represivne aktivnosti usmjerene na ovu kategoriju sudionika u prometu.

Tako je i ove godine, u travnju u suradnji s motociklističkim udrugama održana tradicionalna preventivna edukacija, predavanja i poligon sigurne vožnje  – „Sigurno na dva kotača“.

Preventivno, policija je sedmorici vozača mopeda i motocikla izrekla mjere upozorenja radi nepropisnog skretanja ili nedavanja pokazivača smjera, dok je u istom razdoblju zabilježen i 71 prometni prekršaj, koje je počinilo 16 vozača mopeda i 55 vozača motocikla.

VIDEO DANA:

Od tog broja, najviše je prekršaja prekoračenja brzine – ukupno 42, koje su počinili vozači motocikla. Većina se odnosi na prekoračenje brzine za 30 do 50 km/h, i to: 12 prekršaja izvan naseljenog mjesta i  pet u naseljenom mjestu.

Nadalje, zabilježeno je i 12 prekršaja nekorištenja zaštitne kacige, kod po šest vozača mopeda i motocikala.

Izdvajamo i po tri prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, nepropisnog pretjecanja i obilaženja, bez položenog vozačkog ispita te drugi prometni prekršaji, priopćili su iz policije.

Osim prekršaja, u travnju su zabilježene i 23 prometne nesreće u kojima su sudjelovali vozači mopeda ili motocikla. U ovim nesrećama smrtno je stradao jedan vozač motocikla, teško je  ozlijeđeno sedam vozača motocikla i tri vozača mopeda, dok su lakše ozlijeđena četiri vozača motocikla i dva vozača mopeda.

Kako bi se smanjila mogućnost stradavanja ove kategorije sudionika u prometu, kao jedne ne jednu od najugroženijih skupina, vozače mopeda i motocikala, kao i vozače drugih vozila podsjećamo na savjete za sigurnije sudjelovanje u prometu, koje mogu pronaći  ovdje, zaključili su.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari