NA PODRUČJU VRBOVSKOG

Policija PGŽ tijekom vikenda spriječila dvojicu vozača u pokušaju krijumčarenja ljudi!

Idi na originalni članak
Ilustracija: Riportal

Po završetku kriminalističkih istraživanja osumnjičeni su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku, izvijestila je policija.

Oglas

Policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko proveli su kriminalistička istraživanja nad dvojicom stranih državljana zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske Unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

U petak, 18. listopada u večernjim satima na području Vrbovskog, policijski službenici zaustavili su osobno vozilo poljskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao državljanin Ukrajine, a u vozilu je zatečeno više stranih državljana.

Nadalje, 19. listopada u jutarnjim satima, također na području Vrbovskog policijski službenici zaustavili su osobno vozilo mađarskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao državljanin Turske, dok je u vozilu zatečeno više stranih državljana.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozili strane državljane do dogovorenog odredišta.

Prema prevoženim stranim državljanima je postupano sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakonu o strancima.

Po završetku kriminalističkih istraživanja osumnjičeni su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku.

Exit mobile version