POJAČAN NADZOR

Policija u središtu Rijeke u par sati zabilježila 13 nepropisnih parkiranja na mjesta za osobe s invaliditetom

Foto: Facebook/S.G.

Nadzorom teretnih vozila zabilježeno je 18 prekršaja, a nadzorom nepropisnog parkiranja 13 prekršaja

Policijski službenici pridružili su se obilježavanju Nacionalnog dana osoba s cerebralnom paralizom.

Tim povodom su pojačano obilazili mjesta za parkiranje te u središtu Rijeke utvrdili 13 prekršaja nepropisno parkiranih vozila, odnosno vozila koja su bila parkirana suprotno postavljenom prometnom znaku.

Vozačima koji su svoja vozila ostavili na mjestima za invalide te time počinili prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izrečene su novčane kazne.

“Pozivamo vozače da svoja vozila ne parkiraju na mjestima koja su namijenjena za osobe s invaliditetom, a isto tako da ne koriste tuđi znak pristupačnosti.

Građani koji uoče vozila parkirana na mjestima za invalide, a da na to nemaju pravo ili sumnjaju u nepropisnu uporabu znaka pristupačnosti, pozivamo da to dojave policiji putem aplikacije  E-policija, kako bi policijski službenici u realnom vremenu mogli postupiti po dojavi te na taj način osobama s invaliditetom omogućiti nesmetano i sigurnije sudjelovanje u prometu.”, priopćili su iz PU primorsko-goranske.

Pojačani nadzor teretnih vozila

Istoga dana, prometna policija je u suradnji s djelatnicima prometne inspekcije Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, Službe za mobilne jedinice Carinske uprave, Hrvatskih cesta i Centra za vozila Hrvatske, u četvrtak 5. svibnja pojačano nadzirala teretna vozila na području auto-ceste A6.

Sveukupno je kontrolirano 12 teretnih vozila te utvrđeno 18 prekršaja. Najviše je, 13 prekršaja osovinskog opterećenja, a kod jednog teretnog vozila utvrđeno je dvostruko opterećenje u odnosu na dozvoljeno. Teretno vozilo i vozač  ovog vozila su isključeni iz prometa, a isključeno je i teretno vozilo kod kojeg su utvrđeni opasni tehnički nedostaci.

Osim navedenih prekršaja, iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kod jednog vozača teretnog vozila utvrđen je i prekršaj isteka vozačke dozvole.

Uz to, za vrijeme pojačanog nadzora evidentiran je i po jedan prekršaj iz Zakona o radnom vremenu, obaveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu te Zakona o prijevozu u cestovnom prometu.

VIDEO DANA:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari