KAZNENO PRIJAVLJENI

Policija u Vrbovskom kod dvojice muškaraca pronašla puške, streljivo, tromblonske nastavke, spremnike…

Ilustracija: Riportal

Zbog nedozvoljenog posjedovanja streljiva i drugih predmeta kazneno je prijavljen 29-godišnjak, a 61-godišnjak je prekršajno prijavljen

Policijski službenici policijske postaje Vrbovsko dovršili su kriminalističko istraživanje te kazneno prijavili 29-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Tijekom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno da je neovlašteno nabavio i posjedovao spremnik za automatsku pušku i više od trideset komada raznog vojnog streljiva te su mu navedeni predmeti oduzeti.

Osim toga, zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana bit će podnije optužni prijedlog protiv 61-godišnjeg hrvatskog državljanina. Kod njega su, također na području Vrbovskog  pronađeni i oduzeti spremnik i tromblonski nastavak za automatsku pušku, lovačka patrona i pojačnik trzaja.

I ovom prilikom pozivamo građane da se odazovu akciji „Manje oružja, manje tragedija“ te na taj način izbjegnu bilo kaznene bilo prekršajne sankcije zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja, streljiva ili drugih predmeta.
Više o navedenoj akciji i načinu predaje oružja građani mogu saznati pozivom na 192, u najbližoj policijskoj postaji ili ovdje .

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari