GDJE SU ONI KRENULI?

Policija uhvatila 36-godišnjaka koji je krijumčario pet državljana Kine

Photo: Ilustracija, Tomislav Miletic/PIXSELL

Zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu te su predani pritvorskom nadzorniku, izvijestila je policija.

Policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko proveli su kriminalističko istraživanje nad trojicom državljana Bosne i Hercegovine u dobi od 28, 31 i 36 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske Unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Jučer oko 9,50 sati na autocesti A6, na čvoru Vrbovsko u smjeru Rijeke, policijski službenici zaustavili su osobno vozilo marke Dacia, bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 36-godišnji osumnjičenik, dok se u vozilu nalazilo pet državljana Kine.

Nešto kasnije istog dana na području druge policijske uprave zaustavljeno je osobno vozilo marke Škoda, također bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka u kojem su se nalazili državljani Bosne i Hercegovine starosti 28 i 31 godinu kao prethodnica vozilu zaustavljenom na području Vrbovskog.

Sva trojica privedena su u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje, kojim je utvrđena sumnja da su radi stjecanja protupravne imovinske koristi nezakonito prevozeći strane državljane u namjeri da im omoguće nezakoniti prelazak državne granice Republike Hrvatske radi odlaska u druge zemlje Europske unije, počinili kazneno djelo „Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma”.

Zatečenim stranim državljanima su temeljem Zakona o strancima uručena rješenja o protjerivanju sa zabranom ulaska i boravka u Europskom gospodarskom prostoru na godinu dana.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu te su predani pritvorskom nadzorniku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari