KAZNENO PRIJAVLJENE

Policija uhvatila djevojke (22,18) koje su po Opatiji i Matuljima krale novčanike iz torbi prolaznika!

Photo: ILUSTRACIJA/ Borna Filic/PIXSELL

Pozivamo građane na oprez te da ne drže zajedno brojeve PIN-a i bankovne kartice u novčaniku već odvojeno, kako uz krađu ne bi bili oštećeni i kaznenim djelom računalne prijevare!

Policijski službenici Policijske postaje Opatija protiv dvije hrvatske državljanke, starosti 22 i 18 godina, podnijeli su kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krađe i računalne prijevare.

Riječ je o osobama koje policija sumnjiči da su u razdoblju od 1. do 10. travnja ove godine na području Matulja i Opatije počinile tri krađe, gdje su iskoristivši nepažnju troje hrvatskih državljana iz torbi im otuđile novčanike s novcima, osobnim dokumentima, bankovnim karticama i PIN-om.

Potom su njihovim ukradenim karticama na bankomatima neovlašteno podizale novac. Time su spomenute građane sveukupno oštetile za najmanje 10 000 tisuća kuna.

Tijekom istraživanja dio predmeta je pronađen i vraćen vlasnicima.

Poradi osnova sumnje u počinjenje tri kaznena djela krađe i tri kaznena djela računalne prijevare, osumnjičenice su kazneno prijavljene mjerodavnom državnom odvjetništvu. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Slijedom opisanog istraživanja, građane i ovom prilikom pozivamo na oprez te da ne drže zajedno bankovne kartice i brojeve PIN-a u novčaniku već odvojeno kako uz krađu ne bi bili oštećeni i kaznenim djelom računalne prijevare! Ako ipak budete oštećeni ovim ili sličnim kaznenim djelom, odmah pozovite policiju na broj 192!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari