SERIJSKA PIROMANKA

Policija uhvatila Istrijanku koja je palila aute – polila bi ih zapaljivom smjesom i ‘kresnula’

Foto: PU istarska

Protiv 35-godišnjakinje će podnijeti kaznenu prijavu, sumnjiči se da je palila i plastenike s maslinama

Porečki policajci dovršili su kriminalističko istraživanje i utvrdili kako je 35-godišnjakinja počinila pet kaznenih djela oštećenje tuđe stvari. Policija je otkrila kako je osumnjičena u dva navrata podmetnula požare na vozilima, kao i da je u tri navrata napravila oštećenja u prostoru pravne osobe iz Poreča.

”Osumnjičena je prvi požar izazvala 20. travnja tijekom noći u Ulici Massa Lombarda u Poreču te je tada bacila zapaljivu smjesu na automobil Ford Fokus, splitske registracijske oznake, a potom je tu smjesu zapalila upaljačem. Požar se proširio i zahvatio susjedni automobil Ford Fiesta, pulske registracijske oznake. Materijalna šteta, koja je nastala pravnoj osobi iz Splita te 73-godišnjoj vlasnici Fieste, procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna”, priopćili su iz Policijske uprave Istarske.

Tjedan dana kasnije, 28. travnja, žena je ponovno tijekom noći u istoj ulici bacila zapaljivu smjesu na automobil Renault, splitskih registracija, i onda tu smjesu zapalila upaljačem. Materijalna šteta, koja je nastala 29-godišnjoj vlasnici, zasad još nije utvrđena.

Nakon toga, osumnjičena je u razdoblju od 23. do 24. svibnja ušla u plastenik u Ulici Karla Huguesa u Poreču i tamo uništila stabljike maslina koje su bile dio znanstvenog istraživanja 30-godišnjeg muškarca.

Uništavanjem plastenika tvrtki iz Zagreba nanesena je materijalna šteta od više tisuća kuna. No ni tu nije bio kraj, već je osumnjičena u noći s 12. na 13. lipnja u dva plastenika zapalila sadnice na kojima je 30-godišnjak provodio istraživanje, a potom je na fasadi zgrade bojom ispisala razne natpise i time učinila štetu od nekoliko tisuća kuna.

”Policija će protiv osumnjičene podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku”, priopćili su iz policije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari