NEMA VIŠE

Policija uhvatila serijskog kradljivca; Duže vrijeme je provaljivao u aute i krao…

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Zbog sumnje u počinjenje ukupno šest kaznenih djela imovinskog kriminaliteta, osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu, izvijestila je policija.

U ponedjeljak, 29. svibnja u večernjim satima policija je zaprimila dojavu o provali u osobno vozilo na području Zameta u Rijeci u vlasništvu 61-godišnjeg njemačkog državljanina.

Dolaskom na mjesto događaja policija je u blizini zamijetila mušku osobu koja se po opisu oštećenika dovodi u vezu s počinjenim kaznenim djelom. Muškarac je vidjevši policijske službenike krenuo bježati no ubrzo su ga sustigli i priveli u policijsku postaju.

Utvrđeno je da je riječ o 46-godišnjem hrvatskom državljaninu za kojim je raspisana potraga s mjerom uhititi zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva.

Prilikom pregleda osumnjičenika pronađeni su osobni dokumenti i novčanik oštećenog vlasnika osobnog vozila, ali i kuhinjski nož kao predmet povezan s počinjenjem razbojništva.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se spomenuti, osim kaznenog djela teške krađe nakon koje je i uhvaćen, sumnjiči za počinjenje još četiri kaznena djela razbojništva i jedno djelo krađe.

Naime, osumnjičenik je 29. svibnja, u popodnevnim satima dana na području Kastva iz kombi vozila otuđio torbicu u kojoj se nalazio mobitel, novčanik s dokumentima i drugi predmeti u vlasništvu dvoje hrvatskih državljana u dobi od 51 i 71 godinu.

Također, spomenuti se sumnjiči da je u rujnu 2021. godine je prijeteći prodavačici nožem iz blagajne trgovine na Pehlinu u Rijeci otuđio oko 378,300 eura.

Osim toga, u siječnju te u dva navrata u svibnju ove godine, prijeteći nožem prodavačicama trgovina na području Rujevice i Zameta u Rijeci otuđio je oko 2900 eura.

Počinjenim kaznenim djelima oštećen je jedan njemački i dvoje hrvatskih državljana, dvije tvrtke iz Rijeke i dvije sa sjedištem u Splitsko – dalmatinskoj županiji za oko 4080 eura.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje ukupno šest kaznenih djela imovinskog kriminaliteta, osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari