BJELOVAR

Policija ulovila mladića (27) koji je urinirao po zgradi HDZ-a; Objavio i snimku na internetu

Photo: Damir Spehar/PIXSELL

Objavio je i neprimjerene, uvredljive i ponižavajuće komentare čime je povrijedio dostojanstvo građana koji imaju različito političko uvjerenje

Policijski službenici Službe kriminalističke policije i Policijske postaje Bjelovar su dovršili kriminalističko istraživanje javno objavljene snimke uriniranja po zgradi jedne političke stranke u Bjelovaru te pisanja različitih komentara putem društvenih mreža koje su javno objavljene na portalima raznih novinarskih agencija.

Naime, utvrđeno je da je 27-godišnjak iz okolice Bjelovara, kao korisnik profila koji je registrirao pod pseudonimom na jednoj  društvenoj mreži, 15. studenog ove godine u vremenu od 13.15 do 13.50 sati s namjerom prouzročenja straha, te stvaranja neprijateljskog, ponižavajućeg i uvredljivog okruženja na temelju razlike u političkom uvjerenju na javno dostupnim profilima nacionalnih i lokalnih novinarskih agencija objavljivao video snimku na kojoj urinira po fasadi zgrade u kojoj se nalaze poslovne prostorije jedne političke stranke u Bjelovaru, priopćili su iz policije.

Osim toga, objavio je i neprimjerene, uvredljive i ponižavajuće komentare čime je povrijedio dostojanstvo građana koji imaju različito političko uvjerenje u odnosu na njegovo čime je počinio prekršaj iz članka 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari