POLICIJA UPOZORAVA: Sve češće provale u vozila – u Rijeci, Lovranu, Matuljima…

Iz vozila su otuđene torbice, ruksak, novčanici, mobitel, osobne isprave, novac i drugo

Proteklih dana policija je zaprimila tri prijave o provalama u vozila kojima je oštećeno dvoje hrvatskih državljana, starosti 59 i 23 godine te državljanin Austrije, starosti 52 godine.

Prema dosadašnjim saznanjima nepoznati počinitelji su provalili u osobna vozila marki Opel corsa, Fiat puno i Audi, parkirana u blizini groblja u Matuljima, plaže na Kantridi u Rijeci i ugostiteljskog objekta u Lovranu.

Iz vozila su otuđene torbice, ruksak, novčanici, mobitel, osobne isprave, novac i drugo, ukupne vrijednosti više tisuća kuna.

U jednom od ovih događaja dio otuđenih predmeta je pronađen i vraćen vlasniku.

Tijekom turističke sezone bilježi se porast ove vrste kaznenih djela, a nerijetko je materijalna šteta počinjena razbijanjem stakla ili obijanjem brave vozila veća od same vrijednosti ukradenog predmeta.

Stoga svim građanima i turistima iz Policijske uprave primorsko-goranske savjetuju poduzimanje odgovarajućih mjera samozaštite:

torbice, mobitele, putne torbe i druge predmete ne ostavljajte na vidljivom mjestu (sjedalima, policama vozila) – ovako ostavljeni predmeti dobar su mamac i privlače poglede kradljivaca
ne ostavljajte nakit, novac, foto i video opremu, prijenosna računala, torbice i dokumente u vozilima jer su česti su predmeti krađe,
prtljagu stavljate u vozilo neposredno prije putovanja,
zaključajte osobno vozilo kada ga ostavljate radi odlaska na kiosk, trgovinu, dječji vrtić i sl. jer i kratko vrijeme vašeg odsustva počinitelj može iskoristiti da vas okrade,
zatvorite sva vrata i prozorska stakla i ne ostavljajte ih poluotvorenima,
zatvorite i zaključajte poklopce spremnika za gorivo i prtljažnika,
ne ostavljajte ključeve u vozilu bez nadzora,
ako imate mogućnost, izvucite audio i video opremu iz vozila
uključite alarmni uređaj
u slučaju kaznenog djela odmah nazovite policiju na 192!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari