KAZNENO PRIJAVLJENI

Policija vodi tešku borbu s krijumčarima migranata! Pogledajte što su u jednom danu otkrili kod Crikvenice i Vrbovskog

Photo: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su obojica osumnjičenika u cilju ostvarenja protupravne imovinske koristi dogovorili ilegalni prijevoz stranaca preko područja RH do drugih zemalja Europske unije

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske, u suradnji s djelatnicima Ravnateljstva policije, proveli su kriminalističko istraživanje nad državljaninom Velike Britanije, kao i hrvatskim državljaninom, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Naime, prilikom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija i krijumčarenja ljudi, policija je spomenute osumnjičenike zatekla tijekom jučerašnjeg dana na području Gorskog kotara i Crikvenice.

Tako je na DC 8 u blizini Jadranova na širem području Crikvenice, oko 12.20 sati, policija zaustavila osobno vozilo, nacionalnih oznaka Bosne i Hercegovine, kojim je upravljao 67-godišnji hrvatski državljanin, a u kojem je prevozio četiri strana državljanina, nezakonita migranta.

Sat vremena kasnije, u 13.30 sati, na autocesti A6 kod Vrbovskog u smjeru Rijeke, zaustavljen je i 56-godišnji državljanin Velike Britanije dok je upravljao osobnim vozilom britanskih nacionalnih oznaka. Prilikom kontrole vozila zatečena su četiri strana državljanina, nezakonita migranta.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su obojica osumnjičenika u cilju ostvarenja protupravne imovinske koristi dogovorili ilegalni prijevoz navedenih stranaca preko područja RH do drugih zemalja Europske unije.

Postupanjem je utvrđeno i da su strani državljani nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku te su izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Dovršetkom istraživanja, zbog osnovane sumnje u počinjenje spomenutog kaznenog djela iz čl. 326. Kaznenog zakona – protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, obojica osumnjičenika su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu i predani pritvorskom nadzorniku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari