Policija za sredinu tjedna najavila 24-satni nadzor brzine u prometu!

Foto: Ilustracija

Akcija se provodi temeljem Plana organizacije TISPOL- mreže prometnih policija država Europe, a održat će se na području cijele Republike Hrvatske i u preko 20 država članica TISPOL-a

Sutra, 3. travnja 2019. na području Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija će 24 sata provoditi pojačane preventivno-represivne mjere, prvenstveno usmjerene na poštivanje zakonskih odredbi koje se odnose na brzinu kretanja vozila.

Akcija se provodi temeljem Plana organizacije TISPOL- mreže prometnih policija država Europe, a održat će se na području cijele Republike Hrvatske i u preko 20 država članica TISPOL-a.

Budući da brzina i dalje ostaje vodeći uzrok najtežih prometnih nesreća i smrtnog stradavanja, ova akcija ima za cilj pridonijeti smanjenju stradavanja i povećanju svijesti vozača o nepotrebnom i opasnom prekoračenju zakonskih ograničenja te brzini neprilagođenoj uvjetima na cestama.

Prema statističkim pokazateljima za 2018. godinu, od ukupno 317 poginulih osoba u prometnim nesrećama njih 158, odnosno 49,8% poginulo je zbog nepropisne i neprilagođene brzine.

Projektu su se inače pridružili i građani koji su , kao i proteklih godina, predložili niz lokacija za nadzor brzine u Primorsko-goranskoj županiji.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari