TURISTI POKUPILI KAZNE

Policija zabilježila 23 prekršaja glisiranja na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U akvatoriju Krka, Lošinja i Raba u počinjenju prekršaja zatečena su 23 strana državljana

Tijekom vikenda, na graničnim prijelazima Pasjak, Rupa, Brod na Kupi i Prezid, prilikom ulazne granične kontrole sankcionirano je osam osoba zbog neovlaštenog posjedovanja droga. Riječ je o dva državljana Njemačke, po jednom državljaninu Italije, Francuske, Danske, Portugala, Luksemburga i Sirije.

Spomenuti državljani su neovlašteno posjedovali oko 67 grama hašiša, 20 grama marihuane, manje količine amfetamina, kokaina i psilocibina. Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o suzbijanju zlouporaba droga, svima su izdani prekršajni nalozi kojima su im izrečene novčane kazne.

VIDEO DANA:

Isto tako, policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka provodili su pojačani nadzor u cilju veće sigurnosti na moru. U akvatoriju Krka, Lošinja i Raba zatekli su u počinjenju prekršaja 23 strana državljana. Riječ je o 11 državljana Njemačke, pet državljana Italije, po dva državljana Austrije i Nizozemske te po jednom državljaninu Belgije, Mađarske i Slovenije koji su svojim plovilima glisirali na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale.

Pomorski policajci sankcionirali su ih zbog počinjenog prekršaja iz Pomorskog zakonika i to novčanom kaznom. Pomorska policija će i nadalje provoditi mjere i radnje u cilju sprječavanja nesreća, stradavanja kupača i ronioca te veće sigurnosti na moru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari