Policijski vježbenik na svom Facebooku napisao ‘ACAB’: Optužen je, ali pušten – kako to?!

Nakon cijelog tog slučaja izbrisao je profil na Facebooku

Na Općinskom sudu u Puli prekršajno su procesuirana trojica Puljana, a na kraju su dvojica proglašena krivima. Razlog? Na Facebooku su vrijeđali policijske službenike nakon što je jedan od njih kažnjen zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Dvojica su proglašena krivima zbog pisanja na Facebooku 25. ožujka i 1. travnja 2016. godine. Prvookrivljeni je nakon prekršaja u prometu na svom Facebook profilu objavio: “Hahaha, kakvi maloumni ljudi. Ovim putem obvezujem se platiti kaznu u cijelosti, a jedini je uvjet da se policijski službenik, koji mi nije rekao moja prava, potuče sa mnom. Unaprijed zahvaljujem.”

Ispod toga objavio je i fotografiju prekršajnog naloga, a ispod objave ubrzo su komentirali njegovi prijatelji i on sam. 29-godišnjak je još dodao: “0,61 promila… Mene bi bilo sram napisati kaznu da sam pandur. Balkanci smo, debilu”, a na to je drugookrivljeni 27-godišnjak objavio komentar “Gamad”.

U presudi piše da je šest dana kasnije došlo do ponovnog vrijeđanja policijskih službenika. Prvookrivljeni je opet na svom Facebooku objavio: “Kako me vole ovi smiješni panduri, ne dam vam ni kune, idem u zatvor odraditi sve kazne. Debili! Ne bih ništa rekao da vozim Audi ili BMW, ali vozim klošarski Punto, majmuni jedni”.

29-godišnjak osuđen je na uvjetnu kaznu zatvora od 15 dana s rokom kušnje od godinu dana. Drugookrivljenom 27-godišnjaku izrečena je novčana kazna u iznosu od 570 kuna.

Treći Puljanin, koji je u to vrijeme bio policijski vježbenik, teretio se da je na jednu od objava u komentar napisao “ACAB” (All cops are bastards), a to je jako uvredljiv izraz svim policajcima. No, sud ga na kraju oslobodio optužbe. U svojoj je obrani rekao da nije bio upućen u značenje skraćenica koje se koriste na Facebooku. Kazao je i kako je bio s prijateljem u svojoj kući te da je to prijatelj napisao bez njegova znanja.

Nakon ovog slučaja izbrisao je profil na Facebooku, piše Novi list.
Vijesti.hr
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari