POMORSKA NESREĆA: Pijani Austrijanci nasukali gliser na otočić Barbaran kod Poreča

Četvero članova posade, državljani Austrije pod alkoholiziranim stanjem nasukali gliser na obalu otočića, pri čemu nitko od njih nije ozlijeđen

Pijani Austrijanci nasukali su se na otočić Barbaran kraj Poreča. U nesreći nitko nije ozlijeđen, a o svemu je obaviještena i Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC ) Rijeka, piše 24 sata.

“Pomorska nezgoda se dogodila noćas, 25. kolovoza u 00.30 sati, kada se gliser hrvatske zastave sa četiri osobe nasukao na otočić Barbaran, o čemu je obaviještena Lučka uprava Pula”, stoji u priopćenju MRCC-a.

Očevidom je utvrđeno je da vlasnik brodice W.P., nesmotrenošću nasukao gliser na obalu otočića, pri čemu nitko od ostalo troje članova posade nije ozlijeđen. Svih četvero članova posade, državljani Austrije, bili su u vidno alkoholiziranom stanju, dok je voditelju glisera alkotestiranjem na mjestu nezgode utvrđeno prisustvo od 1,4 promila alkohola u organizmu.

Na mjestu nasukanja, osim materijalne štete na gliseru nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša.

Vlasnik glisera saslušan je u sklopu očevida o uzrocima ove pomorske nezgode u prostorijama Lučke kapetanije Pula te mu je izdan nalog za komercijalno odsukavanje glisera, piše 24 sata.

Vijesti.hr
Foto: Screenshot

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari